Gem Favor...

By: natasha anuar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 25-Feb-2009 02:54 Email | Share | | Bookmark
Pelik kah ?

 
 
 
View all 5 photos...
Salam Semua....

Baju ni dah lama saya siapkan...Masa musim2 wedding of the year Mawi & Ekin... Sebab owner baju ni kawan si Ekin tu. Tapi baru sekarang ade mood nak bercerita pasal baju ni.... Sebabnya macam2 perasaan bercampur2 untuk baju ni...

Okla, berbalik pada cerita baju ni. Asalnya masa bagi baju, owner nak pattern yang sebegini... so tentang pattern saya memang tiada masalah... tapi tentang warna batu nya yg menjadi punca... ok, berbalik pada cerita, masa confirm pattern tu, owner mintak saya cari warna kelabu transparent.... saya tak berani janji... saya cakap, "i try to find the colour as you wish"

Sebulan juga saya pusing satu johor cari warna yang diinginkan.... tapi utk semua pattern (kecil & besar) so, kesimpulannya, saya tak dapat cari warna grey yang owner baju tu nak...

Saya pon sms die & bgtau yg warna tu takde utk semua size stone tu. Jadi, saya cadangkan gold (lebih match dgn color baju ni).... Apa pendapat kawan2? hmmm, die tak nak since die tak suka gold. then, saya cadangkan color dark brown ni.... (as per gambar), die pon setuju.

Saya pon dgn senang hati membeli stone dark brown ni (walaupun terpaksa pergi ke 2-3 kedai berbeza yg semuanya jauh2 belaka)... dan memulakan projek menjahit ni....

Tadaaaa... ini lah hasilnya.... tapi alangkah kecewanya saya selepas pulang dari menghantar baju ni kepada owner, saya terima sms berbunyi "Hi Natasha. This is ******. Abt my baju kurung, m occay with the blu and pink but not e yellow as e colour of the beading does not blend in with e yellow as it looks very gordy n odd. if possible i want to change e colour as i know it is a waste of my money where i would not be able to wear it."

Huhu.... sedeynya... tapi takpe... saya pon reply "Hi ******. i can alter the stones but it took me more than a day to reopen and put other color back. Its impossible for me to give the dress to you by tommorrow."

Tapi hingga kini, die menyepi diri.... Saya masih lagi sms malah dtg ke rumah die utk ambil & repair baju ni semula.... Saya cadang nk letak batu berwarna hitam... ape pendapat u all?

Sedih rasa hati bile org tak suke dgn kerja kite... & lagi tak nak pakai sbb pelik... pelik sangat kah? Tapi saya tetap berusaha memujuk die memulangkan baju tu utk saya tukar warna batu nya.....



Quote:
wansya : tq for the comments and semangat

Quote:
yan : tu la yan, ikut mata kite, ok jek warna tu... tapi takpe la, org tak suke, kite ikut jekla...

Quote:
ibeads & mamabetty : tul tu... sabo jek la... Redha....

Quote:
unnamed : thanks a lot kak, for the comments

Quote:
dana : kite pon part time juga.. & masa jahit baju tu tgh pregnant 6 bln... can u imagine? tu yg emosi sikit berubah la... tapi nak buat camne kan.... sabo jek la....

Quote:
mawar : terima kasih atas pandangan mawar....


Wednesday, 11-Feb-2009 01:42 Email | Share | | Bookmark
Selamat Pengantin Baru.....

 
 
 
View all 9 photos...
Salam...
Ni baju nikah seorang office mate.... Dia baru jek melangsungkan pernikahan pada 8 Februari lepas... Ni yang baru bole preview kat cni.... Hmmm.... kena highlights seluruh lace bahagian badan... Kainnye pulak kosong, so, saya jahitkan die menjalar ke atas...
ni la hasilnya..... Enjoy....





Thursday, 5-Feb-2009 00:23 Email | Share | | Bookmark
Baju yang dah Lama Siap

 
 
 
View all 4 photos...
Hi & Salam all....

Ni baju yg dah lama siap... tapi belum berkesempatan nak preview.... So, saya amikla peluang tuk preview kat sini... Oh ya, lupe lak.... kalau ade kawan2 atau kakak2 yang berminat nak tempah dgn saya, especially area Johor Bahru dan kawasan sewaktu dengannya, jangan segan2, call la 016-7554925 atau email naquien@yahoo.co.uk





Monday, 2-Feb-2009 07:08 Email | Share | | Bookmark
Highlights

 
 
 
View all 4 photos...
Salam semua...
Nak cerita ckit pasal highlights ni... Semua baju ni adalah milik org yang sama.... dah lama siap pon... cume tak berkesempatan nak preview kat cni... Anyway, just a simple highlights utk semua baju kurung, except yg warna biru tu, yang empunya baju mintak add on lebih ckit untuk cover kaki baju and pesak baju yang agak lari ckit... so, have some view...



Saturday, 31-Jan-2009 01:33 Email | Share | | Bookmark
Last Day for the First Month

 
 
 
View all 4 photos...






[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net