Gem Favor...

By: natasha anuar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Saturday, 13-Jun-2009 00:20 Email | Share | | Bookmark
Susahnya nak Masuk Entri Kali Ni....

 
 
 
View all 5 photos...
Salam Semua...

Hai,susahnya nak masuk entri kalini... Jenuh saya cuba dari 2 minggu lepas lagi.. aduh susahnya fp sekarang ni ya...

ok, back to the project... ni baju sorg kawan opis... tp dia minta riaskan manik di bahagian tangan je... so, inilah hasilnya setelah puas memerah idea...

Sudi-sudikanlah tsngok....




Thursday, 28-May-2009 14:36 Email | Share | | Bookmark
Nyawaku....

 
 
 
View all 5 photos...



Salam semua....

Hmmm.... Lama sungguh saya menyepi diri... masih lagi dalam berpantang....

Lama juga tak buka laptop ni. Almaklumlah... anak pertama... beleknya pon lebih...
Lagipon, saya tak boleh bergerak banyak... jahitan saya tersangatlah banyaknya.... nasib baik lepas sebulan lebih ni dah kurang sakitnya.... Alhamdulillah....

So, pada teman2 seperjuangan, dan juga pada yang sudi mengunjung dan singgah, inilah wajah kesayangan saya, Umairah Husna binti Razman....

Terima kasih saya pada semua kawan2 dan sahabat2 yg memberi ucapan tahniah....


Quote:
jemme : hehehe.... pipi baby kan memang gebu... hari2 kite cium pipi myra tu... takpe, nanti kite ciumkan utk jemme ye.... kalau jemme nak petua, nanti kite sms ye... hehehe

dana : muke die ikut opah belah abah die... telinga jek ikut kite...

hai emy... timer kaseh sudi singgah.... jenguk2la slalu ye...


Tuesday, 31-Mar-2009 02:05 Email | Share | | Bookmark
Sulaman & Sulam Manik

Before the work starts
WIP
Tadaaaaa... siap dah
View all 6 photos...
Salam All....

Baju ni actually dah lama siap... biasala saya ni... di ambang2 perut dah 9 bulan ni, semakin slow pulak rasanya nak update rumah2 saya, termasukla main website tu... Hmmm, kesian web saya tue... patutla tak ramai yang menjengah....

ok, back to this piece of work... baju ni regular customer saya yang empunya, hadiah anak die yg dibeli kat dubai... dibuat kebaya polos & dihantar sulam. Pada asalnya, die minta tambah manik sikit2 aje... tapi mase mule2 buat tu, rasa macam tak besh la pulak. tak cantik... so, saya decide nak beratkan sikit manik nya... so, inilah hasilnya, Enjoy!



Tuesday, 24-Mar-2009 01:50 Email | Share | | Bookmark
Baju Express

full version
munge
munge lagi dekat
Hi all....

Wah... lamanye kite tak update.... bukan ape, sejak terjebak dgn aktiviti baru ni... progress baju yg dah siap rasa cam malas nk edit letak watermark nya... tu yg jadi slow progress nak update rumah ni...

Anyway, sila la jamu mata dgn design ni.... permintaan seorg officemate... die bagi masa 2 hari jek nak makeover baju chiffon plain die ni... nasib baik cume nak dekat kaki baju jek... kalau kat tgn & leher, mau tak sempat dibuatnya....



Wednesday, 4-Mar-2009 03:18 Email | Share | | Bookmark
Adik Pengantin

 
 
 
View all 5 photos...
Hi & Salam semua....

Kite kembali lagi beraksi... (ye ye jek).... ingat tak baju pengantin masa entry kite yg lepas tu... ok, ni plak baju adik die... Actually pattern ni adalah ilham sis lovelybeads... kite adaptasi kat baju die since adik manis ni nak design yg simple je....



Quote:
hi dana! dr pengalaman akak la kan, jahit baju plain ni mmg byk option. First of all, dana kena tgk kainnya.... warna ape.. so, utk bunga baju tu dana bole masukkan warna2 yg ada kat kain die... kalau kain die pon plain, dana masih ade option... to play safe, dana bole amik warna yg base nya coklat gak... tapi in tone la... coklat muda + orange + cream + kuning.... camtu la kiranya... 2nd option, kalau dana berani, main dgn warna2 terang, such as pink + light blue + white + yellow.... biar die nampak obvious... cantik gak... kalau tak silap akak, entry akak yg lepas2 ade gak jahit baju akak sendiri warna coklat tua... kalau takde, dana try tgk kat website akak www.gemfavor.com.... selamat mencuba!


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net