Gem Favor...

By: natasha anuar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Thursday, 17-Dec-2009 06:10 Email | Share | | Bookmark
Kesan Stensil

 
 
 
View all 14 photos...
Salam Semua!

Entri kali ni datangnye dari seorg customer baru saya, Cik Eran, dari Damansara (kalau tak silap saya)... Cik Eran berkenan sangat dgn bunga spring peony kak fariha (http://glamstarz.fotopages.com) tapi saya tukarkan sedikit pearl beads kat tgh2 bunga tu dr cloisone beads ke pearl beads biasa.... Hmm, kat mana ye nk cari cloisone beads mcm K Fariha tu? ade tak di kalangan kawan2 yg tau nak cari kat mana?

Ok, back to the story, pattern ni mcm biasa aje, tapi dek kerana nak dapatkan lakaran yg tepat di bahagian bawah baju tu, saya tak guna free hand. Instead, saya buatkan stensil mcm gambar kat bawah ni. Sebab tu la nampak sama je... hehehe...



ni la stensil yg saya buat tu...



















Quote:
k eeda : Salam Maal Hijrah & Selamat Tahun Baru!


Quote:
dana : kite baru mencube gune stensil ni... bior nampak sama jek...


Quote:
k nora / k dzila/ k fariha : thanks a lot for the info... you've been a big help


Wednesday, 2-Dec-2009 03:15 Email | Share | | Bookmark
Patchwork yang Sarat....

 
 
 
View all 4 photos...
Salam Peepers....

Hmmm... lately ni memang sgt2 susah utk saya mengupload gambar2 beadworks ni... ditambah dgn tempahan yg sangat2 menuntut masa...

Beadworks ni pon tempahan masa Aidilfitri yang lalu... Anak kepada reglar customer saya... Beliau inginkan patchwork pada kain lace di tangan & didoublekan lacenya supaya nampak tebal.... inilah hasilnya....










Wednesday, 11-Nov-2009 02:15 Email | Share | | Bookmark
Baju Regular Customer

 
 
 
View all 6 photos...
Salam semua!

Wah! Wah Dana.. pantasnye tinggalkan jejak... tak sempat akak nk tulis pape lg... Hehehe, anyway, thanks a lot ye for your support.

K, baju ni regular customer saya punya... tapi ni baju anaknya.... request & taste sama mcm mak die, tak suke bunga labuci & sangat taksub dgn pattern scattered ni... so, after berfikir & menggabung2 idea kwn2 beaders yg lain, maka terhasillah pattern nie...

Hmmm, ok tak?














Quote:
dana, sebenarnye kulit kite ni bole masuk sume warne... antara berani dgn tidak jek... ape kata sesekali dana cuba?


Wednesday, 21-Oct-2009 06:05 Email | Share | | Bookmark
Tempahan Raya... lagi....

 
 
 
View all 18 photos...
Salam to all...
ni adalah request dari salah satu butik di Shah Alam... Setiap baju diberi bajet RM40..... tapi kerana melalui 'middleman', saye tertipu apabile payment tidak diperolehi sepenuhnya.... DUGAAN....

























[/img][img]


Wednesday, 21-Oct-2009 05:22 Email | Share | | Bookmark
Tempahan Hari Raya - Version 3

 
 
 
View all 10 photos...
Salam semua!!!
Baju ni pon tempahan raya untuk Cikgu Shema... pattern shema minta inspirasi kak eeda (eedamanik.blogspot.com), tapi saya ubah sedikit sini dan sana...

Alhamdulillah, shema berpuas hati....











[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net